امروز تتلو جای هنرمندان بزرگ در صدر نشسته است/ گلایه هنرمند پیشکسوت از بیتوجهی مسئولان:
سعید شهلاپور یکی از پیشکسوتان حوزه مجسمهسازی است که برگزاری نمایشگاههای انفرادی و گروهی از آثارش در سفارتخانهها و نگارخانههای تهران، رشت و دیگر شهرهای بزرگ و شرکت در دوسالانههای مجسمه سازی از جمله فعالیتهای هنریاش به شمار رود.
همچنین تدریس در این رشته در دانشگاه تهران و دانشگاههای هنر از جمله فعالیت هایی است که این هنرمند سالهاست انجام میدهد. او عضو هیئت رئیسه انجمن مجسمهسازان ایران است و مدیریت چهارمین دوسالانه مجسمهسازی تهران را نیز بر عهده داشته است.
شهلاپور درباره وضعیت فعلی مجسمهسازان در ایران به خبرآنلاین، گفت: «مجسمهسازی در ایران حدود سال 40، 41 در دانشگاه هنرهای زیبا آغاز شد و تا قبل از انقلاب مجسمهسازان با نگاهی تازه به خلق آثاری غیر از شخصیتها میپرداختند، پس از انقلاب هم به علت تعطیلی دانشگاههای هنر در مجسمهسازی وقفه ایجاد شد و پس راه اندازی دوباره، تنها حدود شش یا هفت نفر از هنرمندان قبل از انقلاب، فعال بودند. مجسمهسازی از نظر سن هنرمندان، هنری بسیار جوان است؛ پس تعداد زیادی هنرمند در این حوزه نداریم و به همین دلیل توقع ما باید متناسب با امکاناتمان باشد.»
او افزود: «به جد میتوانم بگویم که از هنرمندان عضو انجمن تنها 100 نفر در حال فعالیت هستند. نکته دیگر این است که رشته نقاشی و گرافیک در همه دانشگاههای ایران تدریس میشود اما در تمام ایران تنها سه دانشگاه هنرهای زیبا، دانشکده هنر و دانشکده هنر نیشابور مجسمهسازی تدریس میکنند که همگی با نقصانهای زیادی روبه رو هستند.»
این هنرمند درباره نگاه مسئولین به این هنر و همچنین حمایت هایی که باید صورت بگیرد، توضیح داد: «باید منصفانه سخن گفت و خوبی و بدی را بیان کرد، جدای از انتقادات، اما در دوران آقای قالیباف در زمینه نقاشی دیواری و مجسمهسازی کارهای زیادی شده است. در شهرهای دیگر هم به جز شهرداری وظایف وزارت ارشاد است که باید از هنرمندان حمایت کند و به برگزاری رویدادها کمک کند، اما اقدامی صورت نگرفته است، متاسفانه مسئولین هنرهای تجسمی دارای سابقه و تحصیلات مرتبط با وظایف خود نیستند. زمانی در این مملکت رییس موزه کامران دیبا بود که با خون دل موزه هنرهای معاصر را ساخت و کارهای زیاد و ارزشمندی را خریداری کرد.»
او ادامه داد: «آن وقت عدهای امروز میخواهند آثار را به آلمان بفرستند، میتوان از آلمان هم درخواست کرد که آثار هنرمندان خود را به ما بدهند تا هم دستمان خالی نباشد و هم مردم آثار بزرگان را ببینند. در هیچ جای دنیا موزه درآمدزایی نمیکند بلکه از سوی دولت باید تامین شود. اما در ایران موزهها به دنبال کسب درآمد هستند، مسئلهای که هیچ معنایی ندارد.»
شهلاپور همچنین درباره دغدغه اهالی هنر تجسمی بیان کرد: «دل جماعت هنرهای تجسمی به شدت پر است، اما چه میشود کرد در مقطعی از تاریخ هنرمندان در صدر مجلس بودند و امروز آقای تتلو در صدر قرار دارد. در مشهد و سایر شهرها هنرمندان بزرگی چون نوازندگان و خوشنویسان حضور دارند ولی مسئولان با فردی مانند آقای تتلو دیدار میکنند.»
این هنرمند در پایان درباره فعالیتهای اخیر خود گفت: «سه چهار ماه پیش نمایشگاه داشتم و الان هم در حال ساخت آثار هستم و با سازمان زیباسازی به عنوان مشاور و قاضی همکاری میکنم، حداقل در آنجا افرادی هستند که دغدغه هنر دارند و من نیز به همین دلیل با آنها همکاری میکنم.»
منبع:خبرآنلاین